Kort Over Danmark Før 1864

Historiske kort over danmark fra forrige århundrede frem til vore dage. Vis ejerlav gyldig fra gyldig til målestok bemærkning.

Scene Fra Slaget Ved Isted Den 25 Juli 1850 Maleri Af Niels Simonsen 1854 Historiske Billeder Militaer Soldat

Esbjerg kommune intro efter krigen i 1864 mistede danmark sønderjylland og den nye landegrænse fulgte stort set kongeåen.

Kort over danmark før 1864. Kongeåen udgjorde 1864 1920 grænsen mellem danmark og tyskland. Ejderen forblev op til 1864 grænseflod mellem sønderjylland eller hertugdømmet slesvig som dansk rigslen og hertugdømmet holsten som tysk romersk rigslen fra 1815 medlem. Slesvig havde i århundreder hørt under den danske krone men var samtidig et område hvor der taltes både dansk og tysk.

Dansk eller oversøisk farvand. I dag kan knap 100 000 af de historiske kort ses på historiske kort på nettet. Slesvigs matrikel til 1864.

Vis ejerlav gyldig fra. Personalunionen med danmark varede til 1864 da hertugdømmerne blev erobret af preussen og østrig og i 1866 indlemmet i preussen. I 1460 valgte adelen og borgerskabet efter at schauenburgerne uddøde på mandesiden den danske konge christian 1.

Af det tyske fyrstehus oldenburg til hertug af slesvig og holsten. Syd herfor boede der saksere og mod sydøst slavere. Generalstabens geodætisk instituts geodatastyrelsens og et par af sdfe s landsdækkende topografiske 4 cm kort i målestoksforholdet 1 25 000.

I slutningen af juni 1864 brød krigen ud igen og den 29. Historiske kort geodatastyrelsen har siden 1990 erne skannet de fleste af arkivets mange gamle kort tilbage til 1700 tallet. Slesvigske krig skal findes i 1800 tallets nationalistiske strømninger hvor tysk og dansk nationalisme kolliderede i spørgsmålet om hertugdømmet slesvigs skæbne.

Indtil grænsen blev flyttet igen i 1920 var kongeåen scene for både flugtforsøg og smugleraktiviteter. Ved en traktat i 811 blev ejderen anerkendt som grænse mellem danmark og frankerriget langs ejderen var der ubeboede områder præget af sump og skov. Da den danske fæstning i fredericia tidligere var blevet rømmet havde østrigerne og preusserne nu frit spil i hele jylland og et angreb på fyn var nu en reel trussel.

I tiden før 1920 blev navnet sydslesvig især brugt om den sydligste tredjedel af. Søg via fritekst område søkortsnavn. Det oprindelige sønderjylland blev i middelalderen til hertugdømmet slesvig som indtil 1864 var et dansk len inden for det danske monarki personalunion efter den 2 slesvigske krig blev sles vig sammen med holsten indlemmet i preussen og cirka 200 000 dansksindede i slesvig kom under tysk herredømme.

Det gælder både de gamle matrikelkort forskellige topografiske kort samt forskellige ældre søkort. Søregion overkategori klik i kortet for at åbne kort og stednavnesøgning. Baggrunden for krigen i 1864 2.

Klik i kortet for at åbne kort og stednavnesøgning. Juni erobrede preussen als hvorved danmark mistede kontrollen over den sidste del af slesvig.

Arkiv Dk Genforeningsplakat 1864 1920 Fotograf Fotos Plakater

Akvarel Fra Sonderborg For Bombardementet Den 2 April 1864 Af Frederik Visby Teksten Lyder Storegade Med Raadhus Og Apote Krig Billeder Historiske Billeder

Slaget Pa Reden Malet Af Christian August Lorentzen I 1801 Fremstillingen Viser Slaget Kort For Klokken 13 Den 2 April 1801 Danmark Kunsthandvaerk Kort

Dansk Sprog Og Kulturpolitik I Slesvig 1850 1864 Gamle Kort Sprog Slaegt

Arhus Amt For 1970 Danmark Kort

Ol Skilte Skilte Ol Gamle Skilte

Guide Hvad Ma Du Flage Med I Baghaven Solopgang Nyheder Solnedgang

Sonderborg For Beskydningen 1864 Billeder Historiske Billeder Danmark

Obituaries Obituaries Malling Hansen

Pin Pa Historie

Fuckyeahhistorycrushes Peter Willemoes Danish Heroes Peter Hero Danish

German Unification Wmv Youtube Germany German Confederation German

Pin Pa Steam Frigates

Pin Auf Ideer Til Huset

Tuborg Beer 1950s Ol Plakater Sjove Billeder

Pin Op 17th Century Sail Ships

2 Slesvigske Krig Krig Gamle Kort Danmark

Pin Pa Warriors Of All Time

Battle Of Lyngor Gunboat War Wikipedia Marine Painting Nautical Art War


LihatTutupKomentar