Førde Laksen

Denne steinlaks skulpturen er det mange som har eit forhold til. Den dagen vedtok ein at e39 og rv5 skal gå igjennom førde sentrum for lang tid framover.

Pin Pa Food And Drink

I dette landskapsrommet er laksen i dag ein integrert del av ei flaumsikring som vart utforma og utført i eit samarbeid mellom nve og førde kommune.

Førde laksen. Den danske kunstnaren jørn rønnau reknar laksen i førde som eitt av sine hovudverk. Det vil ikkje bli mogleg å reetablere noko tilsvarande i førde sentrum. For meg er laksen ein del av kulturarven i førde og ein identitetsskapar for.

Førde ein sosialdemokratisk fiksjon. Punktering eller flytting av laksen blir eit mykje negativt inngrep og nedgradering av eit etablert heilskapleg landskapsrom. I førde blir det no diskutert om dei skal fjerne kunstverket laksen ved elva sør for førdehuset slik at dei skal få plass til ei rundkøyring.

I florø ristar dei på hovudet og tilbyr seg å overta kunstverket. Laksen vart til som resultat etter den mykje omtala miljøkunstveka i førde som skjedde i 1989 og som verk og landemerke er den unik i nasjonal samanheng og den er ein attraksjon og identitet for førde. Den var ferdigstilt i 1991 av skulptør jørn rønnau med god help av lokal dugnadsinnsats.

Som prosjekt representere dette verket symbolet for laksen i vassdraga og fjord. Laksen er ein 65 meter lang steinskulptur som førestiller ein laks han ligg ved lakseelva jølstra og den såkalla utstillingsplassen i førde sentrum sogn og fjordane han er den lengste einskildskulpturen i noreg. Denne 65 meter lange skulpturen feitast i sitt slag i noreg eit kjent landemerke og byens identitet.

Laksen er ein land art skulptur som ligg på festplassen i førde i sunnfjord. Til toppen utgitt av firda media as adresse. Den aller største tabben blei gjort då ein tok framtidige løysingar for e39 og rv5 ut av førdepakken.

Firdavegen 12 6800 førde. Gunn merete paulsen v var blant dei som stemte for å verne laksen. Denne 65 meter lange skulpturen feitast i sitt slag i noreg eit kjent landemerke og byens identitet.

Laksen er ein land art skulptur som ligg på festplassen i førde i sunnfjord. I florø ristar dei på hovudet og tilbyr seg å overta kunstverket. Naturverdiar som er verdt å ta vare på.

Denne steinlaks skulpturen er det mange som har eit forhold til. I førde blir det no diskutert om dei skal fjerne kunstverket laksen ved elva sør for førdehuset slik at dei skal få plass til ei rundkøyring. Bakgrunnsstoff verd å sjå i førde på nrk sogn og fjordane sitt fylkesleksikon.

Mest fordi det ikkje blir evna å sjå at løpet er lagt av kommunestyret i førde kommune for mange år sidan. Laksen vart laga av den danske bilethoggaren jørn rønnau i 1991. No synest han det er trist at den må ofrast.

Taerte Med Laks Og Spinat Den Bedste Opskrift Pa Laksetaerte Opskrift Laks Opskrifter Opskrifter Med Laks

Indian Lake Ohio Indian Lake Lake Lake Park

Pin Pa Middag

Deilig Eggesalat Som Kan Brukes Som Palegg Eller Tilbehor Til For Eksempel Rokt Laks Med Bilder Eggesalat Matlaging Sunne Maltider

Luftig Fiskegrateng Med Masse Gronnsaker Coop Mega Gronnsaker Matoppskrifter Middagsoppskrifter

Sotpotetgnocchi Norsk Vegetarforening Mat Middag Vegetarmat

Fine Rundstykker Smedstua Rundstykker Bakeverk Bakverk

Kjokkentjeneste Forjulstiden Innledes Med Rodbetsalat I 2020 Norske Oppskrifter Mat Matoppskrifter

Ovnsbakt Laks Med Tandoorikrydder Couscous Og Tzatziki Mat Couscous Sjomat

Gleder Meg Allerede Til Laksesesongen Starter Etter En Tur Langs Denne Elven Morningslikethese Mittfriluftsliv Friluftsliv Utn Canal Structures

Enkel Ramen Med Laks Bonner Asiatisk Suppe Svinekjott

Pin Pa Blog Follow Ish

Pin By Q On Room Interior Design Lounge Minimalist Living Room Interior Work

Pin Pa Lunchbox

Poteter I Form Mat Pa Bordet Mat Og Drikke Mat Matlaging

Enkel Fiskesuppe Oppskrift Oppskrifter Middag Fiskesuppe Middager

Krishnagiri Dam Vacation Places Guatemala Travel Places To Visit

Sylte Lettvint Juleoppskrifter Mat Julemat

Orret Glasert Med Rodvin Og Ingefaer Oppskrift Mat Rodvin Orret


LihatTutupKomentar