Europa Før Og Etter Første Verdenskrig

Første verdenskrig startet sommeren 1914 og varte frem til 11. Det russiske det tyske og det østerrikske.

Https Encrypted Tbn0 Gstatic Com Images Q Tbn And9gcspcu7zvg01q143xd2kg7xtoiyygptwsyppiw Usqp Cau

Fire imperier kollapset grunnet krigen gamle stater ble avskaffet og nye opprettet grenser ble trukket på ny internasjonale organisasjoner ble etablert og mange nye og gamle ideologier fikk fast.

Europa før og etter første verdenskrig. Den første verdenskrigen rystet hele europa hardere enn noen annen. De første årene etter selvstendigheten i 1918 hadde polen diverse stridigheter med nabolandene og spesielt blodig ble den polsk russiske krigen i 1920. Juli 1914 denne artikkelen handler om de ulike hendelsene som er vurdert som de direkte og indirekte årsakene til krigen.

Europa og usa virkelig skremmende. Trippelententen og trippelaliansen bestående av de største europeiske nasjonene. Etter krigen var det bare det britiske imperiet som besto som før til og med styrket.

Europa før første verdenskrig var preget av store og mektige imperier. Etter napoleonskrigene opplevde ikke verdensdelen noen ny storkrig før i 1914. Likevekten i europa ble igjen forrykket særlig ved østerrikes aksjoner for å øke sin innflytelse på balkan.

Krigen ble langvarig og konsekvensene enorme. Det var en krig mellom to store allianser. Bakgrunn til første verdenskrig er et av de mest diskuterte emnene i historiografien siden første verdenskrig startet 28.

De tre keiserrikene var gått under. Trippelententen bestod av kongedømmet storbritannia den franske republikken og det russiske tsard. Tradisjonen som var rådende i tiden både før og etter første verdenskrig igjen gjør seg gjeldende.

Amerikansk politikk har endret seg til de grader. I årene før første verdenskrig var det særlig forholdene i øst europa og balkan balkankrigene som førte til forviklinger og kriger. Dette ble en av årsakene til neste verdenskrig.

Ettervirkningene av første verdenskrig førte til store politiske kulturelle og sosiale endringer på tvers av europa asia afrika og til og med i områder utenfor de direkte involverte. You are being redirected. I europa hadde 1800 tallet i det store og hele vært et fredelig århundre.

16 millioner mennesker døde som direkte følge av krigshandlingene og økonomien var langt på vei ødelagt i mange av de europeiske landene som hadde deltatt. Storbritannia hersket over en fjerdedel av jorden. I europa var det tre store keiserriker.

Første verdenskrig krigen som forandret europa for godt første verdenskrig var den mest ødeleggende krig noen gang. Da det dette året brøt ut krig var det knapt noen som kunne forestille seg hvilket veldig omfang den skulle få. Et særtrekk ved den nye staten var at en tredel av innbyggerne var av ikke polsk opphav tyskere ukrainere og hviterussere.

Forste Verdenskrig Hundre Ar Etter

Forste Verdenskrig Store Norske Leksikon

Balkanfronten Forste Verdenskrig Wikipedia

Historie Vg2 Og Vg3 Den Kalde Krigen De Forste Arene Ndla

Andre Verdenskrig Store Norske Leksikon

Jugoslavia Wikipedia

Tysklands Historie Store Norske Leksikon

Historie Vg2 Og Vg3 Nye Stater Nye Grenser Ndla

Tysklands Samling Wikipedia

Europas Historie Store Norske Leksikon

Historie Vg2 Og Vg3 Oppgjoret Etter Forste Verdenskrig Ndla

Pin Pa Krig I Norge 1940 1945

Alle Tiders Historie Forste Verdenskrig

100 Ar Etter Katastrofen Verden

Kvinnebevegelsens Historie Fra Forste Verdenskrig Til 1980 Store Norske Leksikon

Hvordan Endret Samfunnet Seg Ppt Laste Ned

Pin Pa Norway

Buskerud Fylke Hol Kommune I Hallingdal Hovet Utg Johs Brye 1935

Palestinas Historie Store Norske Leksikon


LihatTutupKomentar