Irak Før Krigen

Irak krigen ble offisielt avsluttet i 2010 da usas president barack obama erklærte at krigen var over. Krigen i betydning den militære aksjonen for å framtvinge et regimeskifte ble av usas president george w.

Rapport Udenrigspolitisk Naevn Fik Fejlagtige Oplysninger For Irak Krigen Finans

Dette var den dødeligste krigen i det moderne midtøstens historie.

Irak før krigen. September 1980 til 20. Maj 2003 vedtog en resolution som ophævede sanktionerne mod irak og anerkendte usa og storbritannien som besættelsesmagter. Irak som ligger midt i det oljerike midtøsten har lenge vært et strategisk viktig land for usa.

December 2011 var en langvarig krig og besættelse af irak der begyndte med den amerikansk ledede invasion af irak i 2003 den amerikanske regerings begrundelse for invasionen var at irak besad masseødelæggelsesvåben og udgjorde en overhængende fare for usa og verdenssamfundet. Iran irak krigen òg kalla den første golfkrigen var ein krig mellom iran og irak som varte frå 22. Invasjonen så innledningsvis ut til å være en suksess for irakerne men etter kort tid ble de slått tilbake og konflikten utviklet seg til en lang.

Irak krigen 2003 også omtalt som golfkrigen 2003 var en væpnet konflikt mellom usa og irak. Marts 2003 18. Den ble ofte omtalt som gulfkrigen før irak kuwait konflikten som ble kjent som den andre gulfkrigen men etterhvert bare ble kalt gulfkrigen.

Irakkrigen eller second persian gulf war 20. Iran irak krigen også kalt den første gulfkrigen var en krig mellom iran og irak som varte fra 22. September 1980 til 20.

Iran irak krigen også kalt den første golfkrigen var en væpnet konflikt utkjempet mellom irak og iran fra september 1980 til august 1988. Han blei ofte omtala som golfkrigen før irak kuwait konflikten som blei kjent som den andre golfkrigen men etterkvart berre blei kalla golfkrigen. Irakkriget av koalitionen officiellt kallat operation iraqi freedom var en militär kampanj i irak som började i och med invasionen av irak den 20 mars 2003 vilken genomfördes av en koalition av länder där storbritanniens och framförallt usa s insatser var mest omfattande kriget avslutades när de sista amerikanska soldaterna lämnade irak den 18 december 2011.

Mars 2003 da styrker fra en amerikansk ledet koalisjon startet et omfattende militært angrep på irak med hensikt å invadere og okkupere landet. Irak krigen også kalt den andre gulfkrigen eller operation iraqi freedom var en krig som begynte 20. Senatets republikanske leder mitch mcconnell advarer president donald trump mot å trekke tilbake militære styrker i afghanistan og irak.

Invasjonen såg i byrjinga ut til å vere ein suksess for irakarane men etter kort tid vart dei slegne attende og konflikten utvikla seg til en. Krigen byrja då irak invaderte iran 22. Likevel har det vært pågående krig og konflikt i irak i årene etter og usa har fortsatt militærstyrker i landet.

Det er ventet at trump i løpet av få dager vil offentliggjøre planer om å trekke tilbake 2 000 soldater fra afghanistan og 500 fra irak før perioden hans er over i januar. Fn s sikkerhedsråd anerkendte aldrig krigen mod irak som en krig i overensstemmelse med international ret. Men fn lovliggjorde besættelsen af irak da sikkerhedsrådet den 22.

Den var innrettet mot og førte til at det irakiske baath regimet og landets president saddam hussein ble styrtet som følge av den usa ledede invasjonen 20. Krigen begynte da irak invaderte iran 22.

Jash De Kurdiske Soldater Folkedrab Dk

Irak Krigen Faktalink

Dansk Folkeparti Irak Var Bedre Tjent Med Saddam Information

Irak Krigen 2003 Store Norske Leksikon

Irak Irankrigen Wikipedia

Irak Krig Forte Til Okonomisk Krise Information

Iraks Kvinder Bachs Blog Fra Madagaskar

Iraks Historie Store Norske Leksikon

Gidsler I Irak Saddam Hussein Og Fn Sanktionerne Folkedrab Dk

Borgerkrigen I Syrien Faktalink

Krigen Uden Eftermaele Ti Ar Efter Invasionen Af Irak Raeson

Kurdisk Stotte Til Iran Under Irak Iran Krigen Folkedrab Dk

Esbjerg Fredsbevaegelse Om Irak

Professor Irak Krig Var En Af De Storste Fadaeser I Moderne Tid

What Fucking Happened Information

Irak Krigen Wikipedia

Irak Krigen Usa Vidste Udmaerket At Saddam Hussein Var En Langt Mindre Trussel Mod Verdensfreden End Politikerne Pastod Information

Danske Jurister Irak Krigen Var Ulovlig Information

Irak


LihatTutupKomentar